Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 68 common:people_all_forms

«Найбільший урок у світі»

Date: 30 березня 2018 о 15:43
696 views

Будуємо дім без насильства

За підтримки дитячого фонду ООН(ЮНІСЕФ) в школах України, починаючи з 2015 року,   проходять  уроки під гаслом «Найбільший урок у світі» з метою інформування дітей про глобальні виклики сьогодення.

Організація ООН – це платформа, яка об’єднує різні зацікавлені сторони задля вирішення глобальних проблем та підтримує міжнародний мир і безпеку.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України з 1997 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя.

В цьому році наша школа приєдналася до проекту ЮНІСЕФ в Україні «Найбільший урок у світі». В кожному класі пройшли цікаві заходи, під час яких обговорювалися сучасні проблеми, з якими зустрічається людство.

В 1 класі виховна година була присвячена воді та її економному використанню в повсякденному житті. Учні разом з учителем Беркутовою Л.М.  розглядали проблеми чистої води на планеті та знайомилися з охороною водних ресурсів  від забруднень.

Учні 2-х класів збагачували свої знання  про природу та довкілля, про те, що обов’язком  кожної людини є охорона рідного краю.

Учні 3-Б класу  разом з учителем Бабенко Т.В. учні мандрували по країні «Здоров’ятко» і шукали відповідь на питання, яке хвилює усе людство: як зберегти міцне здоров’я на довгі роки?

            В усьому світі  дуже гостро стоїть проблема подолання голоду з одного боку  та надмірної ваги з іншого. Дотримання правил здорового харчування в поєднанні з регулярними фізичними вправами скорочує ризик хронічних захворювань і розладів. До такого висновку прийшли учні 3-А класу разом з учителем Неклесою І.В., в ході виховної години «Правильне харчування – запорука фізичного здоров’я та краси».

Учні 4-А  класу з учителем Великант Л.М. вирішували питання відповідального споживання енергоресурсів, ознайомилися зі статистикою «Скільки товарів люди (сім’я) купують щодня», визначили причини зайвих покупок, з’ясували, кому вони шкодять,  та склали поради для покупця.

 Учні  4-Б класу з учителем Кравченко В.А.  вели мову про те, як потрібно берегти і зміцнювати своє здоров'я. Отже, найцінніший скарб планети - це людина, а найцінніший скарб людини - це здоров'я.

Класний керівник 6 класу Іванченко Т.В.  та  керівник  шкільного Центру сталого розвитку «Гармонія» Бойко А.А.  познайомили  учнів з сучасними проблемами, з якими стикається людство, а саме з поняттям булінгу та  вмінням знаходити  шляхи  виходу зі складної ситуації.

Також у 6 класі  під керівництвом учителя Лукаш Н.М. пройшов найдовший урок з англійської мови на тему: «Врятуємо нашу планету». Діти вміло використовували вивчену лексику, розповідали в групах  про забруднення середовища, повітря, води та ґрунтів, переглянули відеофільм та інсценізували екологічну казку «В гостях у королеви Лісу», де дійсно виявили і показали свої творчі та артистичні здібності.

У 7 класі (класний керівник Гернец О.Л.) пройшла виховна година, під час якої учні повторили права на достатній рівень життя, на розвиток та охорону здоров’я; познайомилися з оздоровчими технологіями сходу та дізналися про хвороби дітей, які поширені на планеті через екологічні проблеми та нестачу води; познайомилися з основними напрямками діяльності ЮНІСЕФ.

 На уроці географії в 7 класі (вчитель Рашковська М.В.) піднята  проблема боротьби зі зміною клімату на нашій планеті. Учні шукали прості екологічні рішення проти глобальних змін клімату.

А урок хімії (вчитель Кукла І.М.) змусив учнів замислитися, як зберегти повітря чистим і які треба встановлювати  фільтри на підприємствах, щоб не розповсюджувати отруйні гази.

            У 9 класі класний керівник Богдан Л.Ф. провела виховну годину з теми «Конфлікти та способи їх усунення». Учні розглядали різні конфліктні ситуації, визначали причину конфлікту та шукали шляхи його вирішення.

На уроках правознавства (вчитель Берташ Л.П.) діяльність школярів  була спрямована  на роботу з використанням народних приказок та прислів’їв про працю, розв’язання юридичних ситуацій та заповнення структурних схем. Учні переглянули відеоролики «Правові основи підприємницької діяльності та як відкрити власний бізнес». Це дало змогу побачити,  як закони України регламентують основи підприємницької діяльності, та поетапно прослідкувати шляхи відкриття власної справи.

Учні 8 класу разом із класним керівником Досужою Ю.М.  провели  виховний захід з елементами тренінгу на тему «Як себе захистити». Ця тема актуальна, тому що серед молоді дуже часто виникають сутички на підставі застосування насильства над іншими. Цей захід дав можливість  учням навчитися відстоювати свої права, свою гідність, навчитися захистити себе, відчути, що відчуває людина, яка зазнає насильства. За допомогою тренінгових вправ учні мали можливість  відчути наслідки насильства, які виникли внаслідок здійснення порушень прав над іншими дітьми. Під час перегляду ситуацій діти були обурені такими наслідками, які утворилися внаслідок жорстокого поводження у родинах. Доречним була притча «Все залишає свій слід», де діти підтвердили, що дійсно будь-який поганий вчинок лишає слід, який не загоюється.

Comments:
Only authorized users can leave comments.