Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 68 common:people_all_forms

Планета в долонях

Date: 6 грудня 2019 о 18:15
162 view

З метою формування в учнів екологічного світогляду, свідомого ставлення до проблем суспільства та відповідальної поведінки в суспільстві, формування активної громадської позиції в закладі був проведений тиждень енергозбереження «Планета в долонях».

 Упродовж тижня проведено комплекс заходів, направлених на популяризацію та пропаганду економічних, екологічних та соціальних переваг енергозбереження та забезпечення виховання в учнів ощадливого ставлення до використання паливно-енергетичних ресурсів.

Протягом тижня в шкільній бібліотеці працювала виставка літератури  з питань енергозбереження «Будемо економними». У початковій школі учні переглянули мультфільм «Добре світло!», після якого зрозуміли, що енергію треба споживати розумно.

Якщо ми хочемо говорити про розвиток України, ми мусимо дбати про розвиток енергоефективності! Традиційно ми звикли вважати, що причиною екологічних проблем людства є великі гіганти промисловості. Але  у кінці ланцюжка, завжди стоять конкретні люди – ми з вами. Зміна наших звичок споживання – це ключ до вирішення глобальних проблем, який доступний нам вже сьогодні. З цією метою в 5- 11 класах пройшли інформаційні хвилинки з теми «Зміни себе, а не клімат», в ході яких учні познайомились з правилами економного використання побутових приладів, віддали перевагу приборам класу А++, зрозуміли, яку загрозу несуть лампи розжарювання та багато іншого.

В 1-А класі під керівництвом Неклеси І.В. пройшли заходи на тему «Пригоди краплинки». Учні були в ролі дослідників: досліджували властивості води. Переглянули відео «Вода - чарівниця». Провели бесіду про економне використання води, а також ознайомились з культурою поведінки біля водоймищ.

Учні 1-Б класу  під керівництвом Бабенко Т.В.  виготовили лепбук «Енергозбереження – крок у майбутнє», в якому визначили, що таке енергія, її джерела, дібрали загадки про джерела енергії, провели пошукову роботу «Звідки ми беремо енергію?» та «Куди ми витрачаємо енергію?». Також визначили заходи енергозбереження.

Великант Л.М.  провела в 2- А класі  цікаву ранкову зустріч на тему «Як, оберігаючи своє, зберегти наше?». Учні виконували інтерактивні вправи, обмінювалися інформацією і зрозуміли, що від них самих залежить чистота в навколишньому світі.

Учні 2-Б класу склали правила по збереженню тепла і світла. Також в цьому класі під керівництвом Бойко А.А., Іванченко Т.В. та учнів 9 та 8 класів пройшов захід «Бережіть довкілля». Учні розгадували загадки, складали прислів’я, грали в дидактичні ігри «Види витрат», «Корисна річ», «Ощадливі й економні» та «Покупка. Вибір». Познайомились зі словничком фінансової грамотності. На згадку найактивніші учні отримали призи.

 В 3 класі  під керівництвом Беркутової Л.М.  пройшов урок із основ здоров’я з теми «Економимо енергію – зберігаємо ресурси планети». Працюючи над темою, учні розгадували ребуси, загадки. Школярі  підготували цікаві відомості, намалювали малюнки до теми.

В 4 класах було проведено пізнавальне заняття «Корисне - шкідливе», під час якого діти вирушили у цікаву мандрівку, щоб дізнатися багато корисного про важливий і вкрай необхідний елемент нашого життя – електрику. Учні з’ясували, що електроенергію потрібно використовувати економно, слід негайно замінити прості лампочки на енергозберігаючі.

Для учнів 5-6 класів був проведений конкурс ребусів «Енергозбереження робимо разом». Найактивнішими були учні 5 класу.

Учні 7  класу під керівництвом Бойко А.А., Іванченко   змагалися в комп’ютерній грі «Вибираємо знижку». Треба було пригадати тему з математики «Відсотки»,  а також проявити свої здібності з питань фінансів та бюджету.

З метою формування людини ХХІ століття  і здійснення освітніх завдань через ігрову діяльність  для учнів 8-9 класів був проведений квест «10 кроків енергозбереження в побуті». Команди отримували конверти із завданнями, виконували їх, шукали підказки, визначали код  для отримання наступного конверту. Перемогу  в квесті  отримала   команда 9 класу.    Найактивнішими учасниками гри були Ясніченко Марія,  Досужа Діана, Геворкян Армен, Гресь Катерина, Мирченко Іван  (учні 8 класу) та учні  9  класу Грушецький Дмитро, Ясніченко Олександр, Миросенко Олена, Калініченко Ярослав, Стельмах Дмитро, Троценко Артем. Усі учні  упевнені, що знання, отриманні під час підготовки та безпосередньої участі у заході, є не лише цікавими, а й корисними. Тому разом ми можемо більше.

Comments:
Only authorized users can leave comments.