Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 68 common:people_all_forms

Вернісаж наук

Date: 22 грудня 2019 о 10:13
236 views

З 16 по 20 грудня в ЗСО №10 проходив Тиждень початкової школи «ВЕРНІСАЖ НАУК». У проведенні тижня активну участь брали учні 1 – 4 класів. Всі заплановані заходи були проведені на належному рівні. Діти були активними, з захопленням виконували всі поставлені перед ними завдання. Кожен день тижня мав свою спрямованість. Організувала проведення тижня вчитель Полякова Т.О.

      

З 16 по 20 грудня в ЗСО №10 проходив Тиждень початкової школи «ВЕРНІСАЖ НАУК». У проведенні тижня активну участь брали учні 1 – 4 класів. Всі заплановані заходи були проведені на належному рівні. Діти були активними, з захопленням виконували всі поставлені перед ними завдання. Кожен день тижня мав свою спрямованість. Організувала проведення тижня вчитель Полякова Т.О.

День перший

«День дружби та творчості»

       Стартував Тиждень  початкової школи  в понеділок - 16 грудня. Він проходив під назвою «День дружби та творчості» .  Розпочався день інформаційною рекламою, на якій учні познайомилися з планом проведення тижня та отримали завдання до нього.

Впродовж дня  проводилися організовані веселі перерви, що допомогло дітям більше згуртуватися, подружитися.

       Цього дня розпочала роботу акція «Новорічні прикраси для ялинки». Діти із задоволенням виготовляли різноманітні вироби для прикрашання коридорів та класів. Учні 1-Б класу (вчитель Бабенко Т.В.) розпочали  Art-експрес «Екоялинка».

День другий

«День юних дослідників»

       Учні 1-А та 2-Б класів (вчителі Неклеса І.В., Кравченко В.А.)  розпочали «День юних дослідників» ранковими зустрічами.         Першокласники вчилися орієнтуватися у днях тижня, вчили назви місяців, дізналися, що таке доба. Переглянули відеоролики про вогняний, водяний, пісочний, сонячний, квітковий і механічний годинники та уривок із мультфільму «Годинник» («Фіксики»). Дізналися про те, як вільний день можна проводити з користю, вчилися користуватися календариками.

       Другокласники сформували уявлення про прісну воду, про зміни її стану. Проводили досліди, щоб краще дізнатися про властивості води, з’ясували її користь.

У 2 - В класі (вчитель Ісаєва Л.Г.)  відбувся урок літературного читання «Читаю оповідання про дітей» за Оксаною Кротюк «Несправжня вулиця». Школярі ознайомилися з творчістю Оксани Кротюк, виробляли навички правильного, виразного та свідомого читання, вчилися порівнювати, аналізувати, збагачувати словниковий запас, творчі здібності. Діти дослідили, що завжди приємно побувати там, де підтримується порядок та панує чистота.

                                                      

                                                          День третій

«День ерудита»

       В 2-А та 2-Б класах (вчителі Великант Л.М., Кравченко В.А.) пройшла інтелектуальна гра «Змагання з усної лічби». Діти брали  активну участь у змаганнях, показали кмітливість , швидкість реакції, зосередженість під час усних обчислень. Під час заходу учні отримали знання про магічні квадрати, які потім із задоволенням розгадували. Цікаво пройшла вікторина про дні тижня. Робота з паличками показала дитячу кмітливість, розвинула візуальне мислення, просторову уяву. Свої математичні здібності учні виявили в дидактичній грі «Розстав знаки». Емоційно пройшло нагородження за роботу.

       В 4-А та 4-Б класах (вчителі Полякова Т.О., Левченко М.А.) пройшла інтелектуальна гра «У світі цікавої математики». Діти розв’язували цікаві задачі на кмітливість, відгадували математичні загадки, ребуси, із задоволенням працювали в групах над логічними задачами, досліджували, що при множенні деяких двоцифрових чисел-перевертнів (наприклад: 13 · 93 = 31 · 39 ) можна отримати однакові результати.

       У 3 класі (вчитель Беркутова Л.М.) відбувся інтегрований урок   з предметів «Я у світі», математики «Ми – споживачі. Додавання та віднімання двоцифрових і трицифрових чисел». Урок  пройшов цікаво і змістовно. Діти побували в ролі  споживача,  продавця, касира, дегустатора, охоронця.

День четвертий

«День моєї країни»

        Розпочався день привітанням усіх школярів із днем Святого Миколая. Четвертокласники в образах янголят, зірочок разом із Святим Миколаєм,  заходячи до кожного класу, щиро вітали всіх присутніх зі святом.

        В 2-А класі (вчитель Великант Л.М.) пройшов урок курсу «Я досліджую світ» із теми  «Зима щедра святами».

       Емоційно, під музичний супровід пройшов початок уроку. З розповіді учителя учні дізналися про народні назви зимових місяців, традиції, обряди.

       З презентації отримали інформацію про народні та державні свята. Під час роботи в парах визначили послідовність святкування свят. Із задоволенням  слухали легенду про Святого Миколая.

       Цікаво пройшов інтегровано-бінарний урок «Водойми України. Краса та велич українських водойм у літературних творах українських письменників»  у 4-Б класі (вчитель Левченко М.А.).  Діти з задоволенням працювали індивідуально та в парах. З допомогою інтерактивної вправи «Асоціативний кущ» пригадали види водойм. Деякі учні провели дослідницьку роботу і підготували цікаві розповіді з даної теми. Учні брали  активну учать під час гри «Добери дієслово» та «Добери прикметник».

       Учні 4-А класу (вчитель Полякова Т.О.) створили колаж «Хай буде мир на всій Землі!». Своєю роботою діти закликають усіх українців до примирення та збереження мирного неба.

День п’ятий

«День посмішки та позитивної інформації»

       В 1-Б класі (вчитель Бабенко Т.В.) проведено усний журнал «Смійтесь на здоров’я!». Діти переглянули відео  «Україна сміється», блукали казковим лабіринтом, відвідали довідкове бюро, слухали гуморески П.Глазового, відгадували вікторину, склали веселі поради, переглянули мультфільм «Крихітка Єнот», виготовили вітальну листівку.

       Ранкова зустріч «Казкотерапія для малят», проведена у 2-В класі (вчитель Ісаєва Л.Г.), створила  умови психологічного комфорту для дитини, сприяла  творчому самовираженню, допомогла посісти своє місце в колективі.

       Під час ранкової зустрічі діти працювали в парах, індивідуально виконували завдання та були залучені до колективних ігор. Разом з казковими героями діти вчилися долати емоційні та поведінкові труднощі. У класі була створена особлива казкова атмосфера, яка дозволила дитині вступити у боротьбу зі своїми страхами, комплексами.

    Завершився Тиждень початкових класів виставкою малюнків про шкільне життя та урочистим підведенням підсумків.

Comments:
Only authorized users can leave comments.