Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 68 common:people_all_forms

Всеукраїнський тиждень права

Date: 16 грудня 2019 о 10:44
152 view

З метою формування в здобувачів освіти правової культури у закладі в період з 09.12. по 13.12.2019  пройшов Тиждень права.

З метою формування в здобувачів освіти правової культури у закладі в період з 09.12. по 13.12.2019  пройшов Тиждень права.

10 грудня з нагоди Всесвітнього  Дня прав людини в читальній залі  бібліотеки - філії №1 для молоді КЗК «Жовтоводська ЦБС» було проведено правознавчу годину «Є право - значить є надія» для здобувачів освіти 11 класу.  Відбулася зустріч учнів із спеціалістом  Жовтоводського бюро правової допомоги Козенко К.Г., яка розповіла про розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.

Бібліотекарі розповіли про  історію свята, досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини та понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню один до одного.

Під час заходу здобувачі освіти взяли участь у правових вікторинах, переглянули пізнавальний ролик про права людей у всьому світі.

Захід доповнила книжкова виставка «Права людини понад усе», мета якої - розібратися і орієнтуватися  у багатоманітному світі правових відносин та не розгубитися у складних ситуаціях, що можуть виникнути у житті.

12 грудня в бібліотеці–філії №1 для молоді КЗК «Жовтоводська ЦБС» до Дня захисту прав людини пройшла  правова експедиція «Невідкладна правова допомога» спільно  з  фахівцем бюро правової допомоги Козенко К.Г. та учнями 9 класу. Захід проводився у формі тренінгу, на якому розширювали знання учнів про основні положення Декларації та Конвенції із захисту прав  людини.   Учні поглибили знання про права  і свободи людини та громадянина, історію їх становлення, навчились правильно їх реалізовувати.  Проведений захід сприяв підвищенню правової обізнаності та культури, повагу до власної особистості та оточуючих, а також громадянсько-патріотичну позицію, готовність бути гідними громадянами своєї країни, виявляти почуття любові до України та віру в її світле майбутнє. Також присутні  взяли участь у правовій вікторині, передивилися повчальні ролики. Захід доповнила книжкова виставка «Права людини понад усе».

12 грудня  пройшла година спілкування «Знай та виконуй», під час якої добувачі освіти 8 класу (класний керівник Іванченко Т.В.) підвищили  загальний рівень знань  з проблем прав людини та дитини, сформували загальний рівень знань правової свідомості учнів. Учні усвідомили, що життя та його цінності – це особистий вибір людини. Під час заходу учні  пройшли тестування «Права людини».

Протягом тижня вчителі Берташ Л.П. та Гернец О.Л. надали в рамках уроків історії та права інформаційний блок «Твої права» (до річниці проголошення Загальної декларації прав людини) і 8-11 класах. Пройшла вікторина «Чи знаєш ти права та обов’язки» серед учнів 7 –11 класів. У шкільній бібліотеці оформлено книжкову поличку «Закон і ми». У 1-2 класах пройшли ранкові зустрічі «Права дитини».   В 1-11 класах пройшли тематичні виховні години «Зростаємо у демократії».

Comments:
Only authorized users can leave comments.